Mi van a színfalak mögött….avagy mit jelent az, hogy Tisztaságtérkép

Egy amerikai TV-show nemrég szörnyű titokról rántotta le a leplet: a New York-i szállodák egy része annyira nem veszi komolyan a takarítást, hogy még az ágyneműt sem húzták át a vendégek után. Vajon mennyire tekinthetőek tisztának a szállodák ezek után – és mi a helyzet a higiéniával Magyarországon?

Ahogy arról az Index is beszámolt a közelmúltban, a CBS csatorna Inside Edition című műsora több New York-i hotelben is bebizonyította, hogy nem figyeltek oda megfelelően a higiéniára. UV festékkel jelölték meg a lepedőket, párnákat, szőnyegeket és felületeket, majd másnap visszamentek ellenőrizni, hogy ezeket letakarították-e. Az eredmény megdöbbentő; több hotelről is kiderült, hogy koronavírus-járvány miatt ígért alaposabb takarítás ellenére még a lepedőt sem cserélték ki két vendég között.

Kell-e félnünk a magyar szállodákban is?

Ezek után jogosan merül fel a kérdés, hogy máshol is ilyen a helyzet? Vajon tiszta ágyneműt, frissen takarított szobát kapunk-e, ha itthon szállunk meg valahol?

Nagyon fontosnak tartom, hogy beszéljünk a szállodai tisztasággal kapcsolatos problémákról. A vírus megjelenése előtt is fontos volt, de most még hatványozottan felerősödött ennek a fontossága. Magyarország szállodáiban nem ilyen rossz a helyzet, de ennek ellenére a munkám során nagyon sokszor belefutok nem megfelelően kitakarított szobákba, és olyan takarítószemélyzetbe, akik nincsenek jól felkészítve a takarítás precíz elvégzésére.

Ezért született meg Magyarország Tisztaságtérképe, és ezért hoztam létre a “Valóban Tiszta” szálláshelyek védjegyét. A célom, hogy a tisztaságra való igényt összehozzam a valódi tisztasággal. Az értékeléseimmel segítek a tudatos utazóknak olyan szállásokat, szállodákat, éttermeket találni, ahol nem csak a bevétel a fontos, hanem a tisztaság és a minőség is ezzel arányos. A szálláshelyeknek pedig abban segítek, hogyan alakítsák ki a legjobb takarítási rutinokat, hogyan képezzék ki a leghatékonyabb takarítókat, és hogyan ellenőrizzék a tisztaságot a szobáikban és közös tereikben.

Tisztaságtérkép valóban tiszta szállások Magyarországon

Na de mi a helyzet az éttermekben?

Egy nemrégiben készült felmérésben az éttermeket látogató vendégek 10-ből 9-en azt a választ adták a kérdésre, hogy szerintük az illemhelynek is olyan tisztának kellene lennie, mint annak a térnek, ahol az ételüket fogyasztják el. A vendégeknek az is fontos, hogy lássák, hol készül el az étel, hiszen ez alapján tudják megítélni az éttermi konyha tisztaságát és higiéniáját. Tízből kilenc étteremlátogató szerint egy étterem megítélésekor az ételek íze után a tisztaság a legfontosabb. A szállodák, szálláshelyek esetében a csillagok száma iránymutató lehet ugyan, de a valóságban a minősítés nagyon kis mértékben függ a tisztaságtól.

A vendégek egyre igényesebbek, egyre több szempontot vesznek figyelembe, amikor szállást vagy éttermet választanak. Makulátlan minőséget várnak el, és ha bármi problémát tapasztalnak, pillanatokon belül megosztják az egész világgal a panaszaikat. Ebben a növekvő versenyben szeretnék lehetőséget adni azoknak az éttermeknek és szálláshelyeknek, akik a legapróbb részletekre is odafigyelnek arra, hogy megmutassák magukat, kitűnjenek a tömegből, ezáltal új, igényes vendégkörre tegyenek szert.

Ezért született meg a Tisztaságtérkép 2019. októberében azzal a céllal, hogy Magyarország tisztaságkultúráját megváltoztassuk, magasabb szintre emeljük. A hozzá kapcsolódó weboldalon személyes tesztelésen alapuló beszámolók mellett a témához kapcsolódó bejegyzéseket, az egyes szálláshelyek és éttermek bemutatkozását, és ajánlatait olvashatják az utazók. Az oldalon a legkisebb vendégházaktól kezdve a családi vendéglőkön át a hatalmas rendezvényházakig és a legnagyobb hotelekig mutatkoznak be a „Valóban Tiszta” minősítést szerzett szálláshelyek és éttermek.

A Tisztaságtérkép célja, hogy segítsen olyan szállásokat, szállodákat, éttermeket találni, ahol nem csak a bevétel a fontos, hanem a tisztaság és a minőség is ezzel arányos. Fontos, hogy az emberek utazásaik során felhőtlenül, a megfelelő környezetben tudjanak szórakozni, kikapcsolódni és feltöltődni.

Tisztaságtérkép valóban tiszta éttermek Magyarországon

Mit jelent a “Valóban Tiszta” védjegy?

A „Valóban Tiszta” minősítés egyfajta kitüntetés és egyben biztosíték arra, hogy a vendégek nyugodtan felkereshetik ezeket a helyeket, hiszen tisztaság és higiénia szempontjából kiemelkedően magas színvonalat képviselnek. A jelenlegi helyzetben ennek biztosítása még fontosabb, mint valaha!

A „Valóban Tiszta” védjegy egyre ismertebbé válik a tudatos vendégek, turisták, nyaralók körében, és ezért egyértelmű előnyökkel jár a szálláshelyek és éttermek számára. A célom, hogy ezt a minősítést a lehető legtöbb magyarországi étterem és szálláshelye elnyerje.

Bővebben a valóban tiszta védjegyről >>> ide kattintva<<< tudsz olvasni.

Oberling Léna

TISZTASÁGDETEKTÍV - VALÓDI TISZTASÁGÉLMÉNY HITELESEN
Telefon: 70-670-1826
Email: hello@tisztasagterkep.hu

Vélemény, hozzászólás?