Oberling Léna

tisztaság nagykövet

 

valódi tisztaságélmény hitelesen

Szia! Örülök, hogy rátaláltál az odalamra, és ha már itt vagy, akkor valószínűleg neked is olyan fontos a tisztaság, mint nekem. Arra gondoltam, hogy ha már itt vagy, akkor pár szóval bemutatkoznék neked. 

Alapból tisztaságmániás ember vagyok, de ezt a tulajdonságomat leginkább akkor kezdtem el kamatoztani, mikor egy nap úgy döntöttünk a családdal, hogy Németországba költözünk egy időre.

Kint szembesültem azzal a ténnyel, hogy az a nyelvtudás, amiről én azt gondoltam, hogy elég lesz, édes kevés. No mit csinál egy talpraesett menyecske, ha nem beszéli az adott ország nyelvét? Hát elmegy takarítani. Mert takarítás közben nem a szájnak kell járnia, hanem a kezünknek. Szóval így kezdődött az a takarítói karrierem, amiben a tisztaságmániámat csúcsra tudtam járatni.

Pár hónap magányos takarítói munka után éreztem, hogy nekem több kell, többre vágyok. Addigra már el tudtam mondani nagyjából németül, hogy mit is akarok én. Első sikereimtől felbuzdúlva elhatároztam hogy nekem lesz egy nagy takarítócégem, ahol a tisztasággal kapcsolatos igényeimet maximálisan meg tudom valósítani.

Itt kezdődött..

Németországban felépítettem egy olyan takarítócéget, ahol 25 kollégával együtt közel 1000 privátházat takarítottunk heti rendszerességgel és golfklubokat tettünk rendbe naponta kétszer. Takarító éveim kezdetén rájöttem, hogy az embereknek igényük van a tisztaságra, viszont nem tudják hogy a valódi tisztaság milyen, nem tudják, hogy egyáltalán létezik-e.

Elkezdtem informálódni a tisztasággal kapcsolatos minősítések után, és szomorúan döbbentem rá, hogy egyetlenegy minősítés sem írja le azt, hogy a tisztaságnak milyen követelményei vannak.

Ebben a magazinban a Wörthsee Golfklubban végzett munkánkról írtak elismerő szavakat. 

A minősítő rendszerekben egyetlenegy sor utal a tisztaságra, mégpedig ez: „A tiszta és higiénikus környezet minden kategória alapfeltételeit képezik a vendéglátóhely teljes területére, valamint az összes berendezési illetve felszerelési tárgyra vonatkozóan. A COVID-19 vírushelyzet alatt, különleges tisztasági és higiéniai intézkedések lehetnek érvényben. A jogi követelmények és / vagy a nemzeti jogszabályok betartása e tekintetben felülbírálhatnak bizonyos HSU kritériumokat.”

De arról, hogy az alapfeltételek alatt mit értünk, arról, hogy valójában minek kell megfelelnie egy vendéglátóhelynek a tisztaság terén, egyetlenegy szó sem esik. Így visszaköltözve Magyarországra egy merészet gondolva kineveztem magam tisztaság nagykövetnek, és elkezdtem azon dolgozni, hogy a valódi tisztaságélmény a lehető legtöbb helyen megvalósuljon.

Az évek alatt összegyűjtött takarítói gyakorlatomat és a tisztasággal kapcsolatos tapasztalataimat egy minősítő rendszerbe pakoltam és létrehoztam egy olyan “valóban tiszta” minősítés, melyet módszertan formájában hivatalosan nyilvántartásba vetettem és védjegyként le is védettem.

A Tisztaságtérkép 2019 őszén azzal a céllal született meg, hogy Magyarország tisztaságkultúráját megváltoztassuk, magasabb szintre emeljük. Vagyis valódi tisztaságélményekért dolgozok minden nap.

Céljaim

Célom, hogy a tisztaságra való igényt összehozzam a valódi tisztasággal.

Az értékeléseimmel és a “valóban tiszta” minősítéssel segítek a tudatos utazóknak olyan szállásokat, szállodákat, éttermeket találni, ahol nem csak a bevétel a fontos, hanem a tisztaság és a minőség is ezzel arányos. Akár szálloda, akár étterem, akár nyilvános vécé, a tisztaság mindenhol fontos szerepet kap.

Az oldalamon, az értékelésem és egy térkép segítségével mindenki megtalálja a számára megfelelő minőségű szállást, szállodát vagy éttermet. Mert a tisztaság ma már nem luxus.

Magasabb szintre akarom emelni Magyarország tisztaságkultúráját, és ennek az érdekében mindkét oldalt megszólítom: nem csak a szállások és éttermek tulajdonosait, hanem az emberek figyelmét is felhívom arra, hogy úgy illik ott hagyni egy éttermi asztalt, szállodai szobát vagy akár egy nyilvános mosdót, mintha a sajátunk lenne.
Az igényesebb szolgáltatók ezért igényesebb közönséget kapnak.

Miben hiszek?

Hiszek abban, hogy az utazók valós értékelései, az általam készített értékelés és a “valóban tiszta” minősítés alapján minden tulajdonos és működtető komolyan fog dolgozni azon, a tisztaság valóban tisztaság legyen náluk. Vagyis valódi tisztaságélményben tud minden vendég részesülni.

Biztos vagyok abban, hogy a jó példa ragadós, és ahogy a szolgáltatók, úgy a vendégek is oda fognak figyelni arra, hogyan hagyják maguk után ott az asztalt, a szobát és a vécét.

Az ellenőrzéseim során minden helyre azonos szabályok vonatkoznak arra, hogy minek kellene megfelelni ahhoz, hogy a hely valóban tiszta legyen. Tudatosan figyelek arra, hogy minden hely egyforma kritériumok alapján legyen értékelve akár kicsi, akár nagy, akár ismeretlen, akár ismert. Mert a tisztaság mindenhol tisztaság és sosem pénz kérdése.

Hiszek benne, hogy hosszú távon ez a minősítő rendszer korrekten tud működni.

Mit találsz a Tisztaságtérképen?

A vendégek egyre igényesebbek, egyre több szempontot vesznek figyelembe, amikor szállást vagy éttermet választanak. Makulátlan minőséget várnak el, és ha bármi problémát tapasztalnak, pillanatokon belül megosztják az egész világgal a panaszaikat.

Ebben a növekvő versenyben szeretnék lehetőséget adni azoknak az éttermeknek és szálláshelyeknek, akik a legapróbb részletekre is odafigyelnek arra, hogy megmutassák magukat, kitűnjenek a tömegből, ezáltal új, igényes vendégkörre tegyenek szert.

Azzal a céllal született meg a Tisztaságtérkép 2019. októberében, hogy Magyarország tisztaságkultúráját megváltoztassuk, magasabb szintre emeljük. A hozzá kapcsolódó weboldalon személyes tesztelésen alapuló beszámolók mellett a témához kapcsolódó bejegyzéseket, az egyes szálláshelyek és éttermek bemutatkozását, és ajánlatait olvashatják az utazók. Az oldalon a legkisebb vendégházaktól kezdve a családi vendéglőkön át a hatalmas rendezvényházakig és a legnagyobb hotelekig mutatkoznak be a „valóban tiszta” minősítést szerzett szálláshelyek és éttermek.

Miért fontos a „valóban tiszta” minősítés?

A „Valóban Tiszta” minősítés egyfajta kitüntetés a tulajdonosok számára és egyben biztosíték arra, hogy a vendégek nyugodtan felkereshetik ezeket a helyeket, hiszen tisztaság és higiénia szempontjából kiemelkedően magas színvonalat képviselnek. A jelenlegi helyzetben ennek biztosítása még fontosabb, mint valaha!

A „valóban tiszta” minősítés egyre ismertebbé válik a tudatos vendégek, turisták, nyaralók körében, és ezért egyértelmű előnyökkel jár a szálláshelyek és éttermek tulajdonosai számára. A célom, hogy ezt a minősítést a lehető legtöbb magyarországi vendéglátóhely elnyerje.

Ahol már találkozhattál velem

HOT! MAGAZIN 2020/29

Nem mindegy, hogy a vendéglátóhelyek és a szálláshelyek valóban tiszták-e, vagy csak a vendéget becsalogató részek csillognak.

CSALÁDINET

Tisztaság nagykövetként jelennek meg cikkeim a Családinet portálon, amikben a tisztaságról, utazásról, háztartásról és más takarítással kapcsolatos témáról írok bővebben.

Rend egy kattintásra

Kevesebb takarítással hosszabb ideig megmaradó tisztaság mindez a módszerem, a saját márkás tisztítószereim segítségével. 

Hazai vendégváró magazin

Milyen problémákkal küzdenek a vendéglátóhely tulajdonosok a tisztaság és a takarítás terén?

Ön is szálláshely vagy étterem tulajdonos?

Több száz szálláshelyet kitakarítottam, éttermet tettem tisztábbá, és számtalan takarítót képeztem ki. Az Ön vendéglátóhelye miért maradna ki? Az Ön takarítcsapata miért ne lehetne a legjobb? A lehetőségekről informálódjon a lenti gombra kattintva.

Legyél te is tisztaság nagykövet!

Ha olyan helyen jársz, ami piszkos, koszos és elhanyagolt, vagy patyolat tiszta, akkor írj nekem a hello@tisztasagterkep.hu e-mail címre egy levelet, amelyben megírod az ott látott tapasztalatokat, a hely nevét, címét, és pár fényképet is csatolsz a leveledhez.