Szent Jakab étterem – Mátraverebély

Egy valóban tiszta étterem ajánlása

Ha valaki ellátogat a Mátraverebélyen található Szentkút zarándokhelyre, akkor feltétlenül látogassa meg a Szent Jakab éttermet még akkor is, ha csak egy kávé erejére foglal náluk helyet. Az étteremben a teraszon át vezet az út, de most álljunk meg egy kicsit itt, és nézzünk körül. 

Az asztalok és a székek tisztán várják a vendégeket, és a terasz teljes felülete pókhálómentes. A vendégek már megérkezésük pillanatában belebotlanak a kézfertőtlenítőbe, így az asztalhoz már tiszta és baci mentes kézzel tudnak leülni. Az asztalon lévő terítő, és egyéb más ott lévő dolgok tiszták és pormentesek voltak, és látszott rajtuk, hogy nagy gondot fordítanak rájuk. És persze a székek alja sem maradhatott ki a szemlélődésből, de ott is hibátlan volt minden.

Miért kell egy szék alját is megnéznem? Erre egyszerű a válasz. Azért mert a pókok és hálóik ott tanyáznak a legszívesebben, és ha az nincs minden reggel letakarítva, akkor bizony pár napon belül egy egész hálódzsungel tud kifejlődni ezen a helyen. Tehát ha egy szék alja pókhálómentes, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy a napi takarítás ezen a helyen rendben van.

Ottjártamkor még nem lehetett az étterem belső részeiben étkezni, de a világ minden kincséért sem hagytam volna ki azt, hogy a belső terekben is szétnézzek. Mivel a mosdó is bent volt megtalálható, így adva volt az alkalom arra, hogy bent is tüzetesebben szétnézzek. A terasz hibátlansága után bent sem csalódtam, mert minden patyolat tiszta volt, és bevallom őszintén, hogy még a kritikus szemeim sem találtak hibát. Bár ez ritkán adatik meg számomra, de most itt, a Szent Jakab étteremben azt kellett mondanom, hogy a takarítócsapat nagyon jó munkát végez, és a vendégek is vigyáznak az étterem tisztaságára.

Az éttermek kritikus pontja a mosdók mellett még a gyerekek etetőszéke. Amint az unokám olyan korba kerül, hogy egy étterembe ellátogatva etetőszékbe tudom rakni, háromszor is meggondolom, hogy beültessem-e az ott található székbe. Mert bizony ezek az etetőszékek nem épp a tisztaságukról híresek. Viszont ebben az étteremben ez is makulátlanul tiszta volt. Tehát az unokám bele lesz majd ültetve, ha épp arra járunk….

Mielőtt a mosdóhoz értem volna, egy folyóson kellett áthaladnom, és ott ajtók tömkelegével szemezgettem. A folyósok pókhálómentesek az ajtók pedig újlenyomat és foltmentesek voltak. Így már meg sem lepődtem azon, hogy a mosdóban is patyolat tisztaság fogadott úgy, hogy még a vécéülőke és a vécékefe is rendben volt. A törölközőszárító pedig pormentesen vigyorgott rám, pedig egy vécében, ha egy ilyet felfedezek, azon tuti, hogy ujjnyi port találok. De itt még egyszem porra sem tudtam rábukkanni.

Arról, hogy egy mosdónak minek is kellene megfelelnie ahhoz, hogy tisztának tudjuk titulálni, és hogy milyen szempontok alapján minősítek egy vécét, ide kattintva tudsz bővebben olvasni.

Szóval az elégedettség és a tisztaságdetektív énem lelki nyugalmával tértem vissza a teraszra, és mikor a pincér megjelent, nagy vigyorral a képemen rendeltem meg az ételemet. A pincér meg is kérdezte, hogy miért vagyok ilyen jókedvű. Én pedig lelkesen elmeséltem, hogy mivel is foglalkozom, és hogy bizony erről az étteremről csak jókat fogok tudni írni. Ő pedig lelkesen megengedte, hogy egy képet készítsek róla, mert azt is meg szerettem volna örökíteni, hogy mind a ruhája, mind a köténye makulátlanul foltmentes és tiszta volt.

Összességében a Szent Jakab étterem méltán helyet tudna kapni a Tisztaságtérkép „valóban tiszta” éttermei között. Bízom benne, hogy a tulajdonosok hamarosan felkeresnek azzal a céllal, hogy ezt a védjegyet birtokolni tudják, és ezzel a vendégek felé be tudják bizonyítani, az étterem valóban tiszta.

Tetszett az írásom?

Akkor arra kérlek, hogy oszd meg másokkal is ezt az írást, mert minden megosztással közelebb kerülünk egy tisztább világhoz.  

Szeretnél rögtön értesülni arról, hogy melyik szálláshely vagy étterem kapta meg a “valóban tiszta” minősítést? Akkor iratkozz fel a hírlevélre, kövesd a Tisztaságtérkép Facebook és Instagram oldalát, vagy olvasgass itt a Tisztaságtérkép weboldalán. A Tisztaságtérkép YouTube csatornáján pedig az utazásokról és a tesztelésekről láthatsz érdekes és hasznos videókat. Iratkozz fel minél hamarabb a erre a csatornára is.

Ön is szálláshely vagy étterem tulajdonos, és szeretné, ha étterme vagy szálláshelye felkerülne a Tisztaságtérképre “valóban tiszta” minősítéssel.

Akkor ide kattintva tud erről a lehetőségről bővebben olvasni. De akkor is szívesen fogadom megkeresését, ha más formában szeretne együttműködni velem a Tisztaságtérkép felületein.    

Oberling Léna 

Tisztaságdetektív

Vélemény, hozzászólás?