Villa Florencia panzió – Eger

A szálláshely ismertetése

Eger festői környezetben fekszik, bármerre indulunk is el, hangulatos kis falvakat találhatunk a közelében. Útra kelhetünk kerékpárral, busszal, autóval, esetleg felülhetünk az ország egyik legszebb vonalán haladó vonatra is Eger és Szilvásvárad között. Válasszunk a hegyi falvak közül egy kedvencet, vagy vegyük délre az irányt és mártózzunk meg Magyarország legvadregényesebb tavában, a Tisza tóban, Egertől alig 35 kilométerre!

Hunyd le a szemed és képzeld el, ahogy ott sétálsz a macskakővel kirakott kis utcákon, elhaladsz a kanyargó patak meder mellett, át a kis hídon. Orrodat megcsapja a közeli kávéházakból áradó frissen főzött kávé illata. A vár óriásként tornyosul előtted alig pár méterre, hol egykor hősi harcot vívtak elődjeink. Tovább sétálsz a macskaköves úton, majd megpillantasz egy régi faragott kaput. Vajon mi lehet a kapu mögött?  Akkor hirtelen eléd tárul egy madárcsicsergős, csendes udvar a történelmi belváros közepén, amit mi csak úgy hívunk: a nyugalom szigete, egy ékszerdoboz Eger szívében. Elképzelted? Ugye milyen idilli?

Ezt a helyet úgy hívják, hogy Villa Florencia Eger 

A panzió vendégei részére lehetőség van reggeli elfogyasztásra és/vagy félpanziós ellátásra a panzió melletti hotel étterem részében. Az étkeztetés szinteréül szolgáló hotel tisztasági állapotára ebben a beszámolóban nem térek ki, hiszen ez a cikk nem arról a hotelről szól. 

Ajánlás

A Villa Florencia Eger panziót egy fiatal házaspár vezeti. Simona és István 2018-ban nagy lelkesedéssel nyitották meg az Egri vár szomszédságában ezt a barátságos, vendéghívogató panziót. A fiatalok lelkesedése máig töretlen, és ha valaki egy valóban vendégszerető panzióban vágyik pár napos pihenésre, akkor a Villa Florenciát meleg szívvel ajánlom Egerben.

A környék

Eger festői környezetben fekszik, bármerre indulunk is el, hangulatos kis falvakat találhatunk a közelében. Útra kelhetünk kerékpárral, busszal, autóval, esetleg felülhetünk az ország egyik legszebb vonalán haladó vonatra is Eger és Szilvásvárad között. Válasszunk a hegyi falvak közül egy kedvencet, vagy vegyük délre az irányt és mártózzunk meg Magyarország legvadregényesebb tavában, a Tisza tóban, Egertől alig 35 kilométerre!

A szobák

A Villa Florencia 2018. októberében nyitotta meg kapuit 6 db kétágyas tetőtéri , látszó gerendás szobával. A nemdohányzó, tetőtéri superior szobák TV-vel, hűtővel, mini fagyasztó rekesszel, klímával és saját fürdőszobával, zuhanyzóval felszereltek. 

2019. februárjában a szobák száma bővült. 3 db földszinti 2 ágyas szobával, melyek közül az egyik akadálymentesített. Mindegyik szobához saját zuhanyzós fürdőszoba tartozik. 

Kialakításra került még egy várra néző 4 fős prémium apartman konyháva, étkezővel, zuhanyzós fürdőszobával, valamint egy várra néző prémium lakosztály is, mely masszázszuhanyzós fürdőszobát kapott. 

Az apartman és a lakosztály egymás mellett helyezkednek el. Külön bejáratúak, de egybe is lehet őket nyitni. A lakosztály közvetlen kijárattal rendelkezik a közös használatú, hangulatos mediterrán stílusú udvarra. Ideális családok és baráti társaságok részére.     

A vendégek kényelme érdekében ingyenes törölköző, tusfürdő és sampon használatot biztosítunk.         

A Villa Florencia szobái stílusosan berendezett szobák, mediterrán belső udvarral, várra néző pazar kilátással, és sok-sok kedvességgel.

Konyha, étterem és étkezés

A panzió vendégei részére lehetőség van reggeli elfogyasztásra és/vagy félpanziós ellátásra a panzió melletti hotel étterem részében. Az étkeztetés szinteréül szolgáló hotel tisztasági állapotára ebben a beszámolóban nem térek ki, hiszen ez a cikk nem arról a hotelről szól. 

Fürdőszoba

A fürdőszobák minden szobában, minden szempontból patyolat tiszták, és tisztálkodás közben az ember úgy érzi magát, mintha otthon lenne. Vagyis ez a panzió valóban a második otthonunk érzését kelti, ha eltöltünk pár napont ott. 

Kert

A belső udvaron egy-egy csillagfényes estén egy pohár egri bor társaságában könnyedén ki tud kapcsolódni a vendég.  

A környék látnivalói és programajánló

Simona és István elindítottak egy Facebook csoportot, ahol folyamatosan bemutatják Eger és környékének látnivalóit, és az épp aktuális programajánlókat. Ha Eger vagy környékére látogatsz, akkor érdemes ebbe belépned a Mesés helyek – Barangolások Eger- és környékén facebook csoportba. 

Személyzet

A személyzet Simona és a párjáról csupa jót mondtak. Azt mondták, hogy nem úgy kezelik őket, mint egy alkalmazottat, hanem mintha családtagok lennének ők is. Azt is elárulták, hogy Simona arra is figyel, hogy semmilyen káros takarítószerrel ne kelljen nekik dolgozniuk. Ez külön említést igényel, hiszen a szálláshelyeknél általában azt tartják szem előtt, hogy jó töményen fertőtlenítsenek. Azzal nem foglalkoznak, hogy az a bizonyos fertőtlenítőszer környezetre és egészségre egyaránt ártalmas. Ebben a panzióban csak környezetbarát és egészségre ártalmatlan tisztítószerekkel takar

Takarítás

A panzió egész területét egészségre és környezetre egyaránt ártalmatlan szerekkel takarítják. A textiliákat környezetkímélő szerekkel tisztítják és foltmentesítik a saját mosodájukban. 2020. júniusában pedig az allergénmentes szálláshely minősítést is elnyerte.  

Tisztasági körkép

Villa Florencia Eger panziót egy fiatal pár működteti egy olyan fiatal pár, akik szívvel lélekkel, csupa mosolygással és teli tettvággyal vezetik úgy a panziót, hogy annak, aki ide betér, olyan érzése támad, mintha otthon lenne. Már a bejáratnál érezni lehet, hogy bizony jó helyen vagyunk. Nálam az elsődleges szempont mindig a tisztaság, így az érzések mellé bizonyíték is kell. Így most vegyük szép sorba az összes helyiséget a bejárattól az emeletig.

A recepción egy mosolygós fiatal hölgy fogadott minket. Ő Simona, a panzió tulajdonosa. Már a nagy, üveges bejárati ajtót megpillantva tudtam, hogy itt biztosan nem fognak pókhálók kacsingatni rám a sarkokból. Miért? Mert a nagy üvegfelületen egyetlenegy újlenyomat sem volt, pedig ezt ritkán tapasztalom.

A belső udvar nagyon hangulatos volt, és szemmel láthatóan karbantartott hely. De azért a kisördög nálam sosem alszik, így végig húztam az ujjam az asztalok és székek felületén, gondolván arra, hogy ezek biztosan porosak lesznek, hiszen a szabadban vannak. És nem! Nem volt sehol sem por. Még ilyet!

Visszatérve a panzió belső társalkodójába, amíg még nem rám figyelt Simona, gyorsan bekukkantottam a szekrény alá, hiszen ott rengeteg olyan dologgal lehet találkozni, ami egy vendégnek fel sem tűnik. De sajnos vagy nem sajnos, ott sem találtam semmi rendkívülit, „csak” tisztaságot. Így már alig vártam, hogy a szobákban is szét tudjak nézni.

A szobába belépve teljesen odavoltam attól az érzéstől, hogy itt minden valóban tiszta. Benéztem a fürdőbe, hűtőbe, és a szekrénybe. Sehol egy porszem és minden csillog, villog. A fürdőszobában nincs vízkő és nincs folt. Minden vízkő, csepp és foltmentes. A törölközők is hófehérek és puhák. A tusoló lefolyó részét is kivettem, hiszen ott bújik meg mindig minden.,   És képzeljétek! Olyan volt a lefolyó, mintha új lett volna. Mintha sosem használták volna még. Tehát állandóan takarítják ezt a részt is. Pedig a tusoló lefolyó részének a takarítása általában elfelejtődik. De itt nem!

Az ellenőrzés során az ágy sem maradhatott ki a sorból. Megnéztem a matracot felülről és alulról is. Majd az ágyneműt is szemrevételeztem. Se egy folt, se egy szakadás, se egy semmi…. Minden tiszta és jó illatú. A matrac pedig kifejezetten rám kacsingatott, hogy itt nagyon jól fogok tudni pihenni.

Ahhoz, hogy egy szálláshely elnyerje a „Valóban Tiszta” védjegyet, szükség van ahhoz, hogy a hely minden zeg-zugába benézzek, és mindent jól alaposan felderítsek

Ez a panzió megkapja vagyis megérdemli a “valóban tiszta” szálláshely minősítést, hiszen minden por és pókhálómentes volt. A szobák és az apartman rész valóban tisztán várták a vendégeket. Nem csak tiszta volt minden, hanem ízléses, komfortos és barátságos. Akármerre mentem, akárhová néztem, nem találtam kifogásolható részt vagy dolgot. Pedig elhihetitek, hogy nagyon igyekeztem, és semmit nem hagytam ki, de nem tudok olyat mondani, amivel nem voltam megelégedve.

Bemutatkoznak a hely tulajdonosai

“Valóban Tiszta” védjegy

A “Valóban Tiszta” védjegyet tanúsító plakett átadására júliusban került sor.

Információ

Tel: +36 20 310 3195
vagy +36 20 338 3187

Email: villaflorenciaeger@gmail.com

Cím: Villa Florencia
3300 Eger, Fazola Henrik utca 6.

Weboldal: www.villaflorenciaeger.hu

Facebook oldal: Villa Florencia Eger

Megszállnék itt? Igen! Bármikor!

Szeretnél rögtön értesülni arról, hogy melyik szálláshely vagy étterem kapta meg a “valóban tiszta” minősítést? Akkor iratkozz fel a hírlevélre, kövesd a Tisztaságtérkép Facebook és Instagram oldalát, vagy olvasgass itt, a Tisztaságtérkép weboldalán. A Tisztaságtérkép YouTube csatornáján pedig az utazásokról és a tesztelésekről láthatsz érdekes és hasznos videókat. Iratkozz fel erre a csatornára is minél hamarabb.

Oberling Léna

TISZTASÁGTETEKTÍV

Vélemény, hozzászólás?